Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Avioliitto

Pariskunnan hääriitti

 

Nykyään näemme televisiosta usein luonto-ohjelmia, joissa kerrotaan erilaisten nisäkäslajien ja muitten lajien pariutumiskäytännöistä. Useissa lintulajeissa on ajan saatossa muodostunut lajiominaisuuksiksi, että lajin koiraat ovat paljon koreampia kuin naaraat. Tämä osoittaa lajin sopeutuvuutta ja rauhantahtoa. Koiras on evoluution saatossa muuttunut hyvin kauniiksi ja näyttäväksi, naaraat ovat vaatimattomamman näköisiä. Koiraan tehtävä on miellyttää lajikumppaniaan ja saada täytetyksi koiraan velvollisuudet lajin tapojen mukaisesti.

Rakkauden vuorovaikutus – sähkökemiallinen vetovoima!

(... Ja nyt näin "trumppien, brexittien ja natojen" jälkeen se ihmiskunnan tärkein asia! ~ http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-2000005046710.html *-)

[ … ”2010-luvun suomalainen nainen” muistuttaa HS:ssa: Ilman keskinäistä kemiaa ei synny parisuhdetta – ”leikkaa – liimaa” [IS*] …

 

Tahdotko rakastaa?

 

Avioliitossa kumppanin, mieheni tärkein tehtävä on rakastaa, kaikilla tasoilla. Epäonnistumiset mahtuvat tähän määritelmään mukaan. Mikäli nainen kokee olevansa rakastettu kokonaisuutena, hän on onnellinen kaikilla tasoilla. Ainakin minä kömmin mielelläni mieheni viereen, jolle riippuläskini eivät ole kynnyskysymys.

"Voiko olla rouva - vaikka ei ole rouva?"

Tätä sinänsä ajankohtaisestikin siviilisäätyä tunnustelevaa kysymystä piti vuonna 1925 esillä Rouva-nimityksen yleistämiskeskus :

 

Julkaise syötteitä