Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Donald Trump

Missikeisari Trump Moskovassa

Kun lukee kuvausta Donald Trumpin Moskovan missimatkasta vuodelta 2013, tulee epätodellinen olo. Kohta Yhdysvaltain presidentiksi nouseva Trump arvioi Miss Universum -kisojen kaunottaria kuin karjaa, yrittää jatkoilla houkutella nuorta naista mukaansa Yhdysvaltoihin (”Olet kaunis. Vau, upeat, upeat silmät”) ja imartelee Putinia kuin Pohjois-Korean Kimiä konsanaan.

Donald Trump - hankala tapaus

Millainen mies on huomenna (15.8.2018) Suomeen saapuva Donald Trump? Mikä on hänen menestyksensä salaisuus? Yritin ottaa asiasta selvää lukemalla hiljattain suomeksi julkaistun yhdysvaltalaisen menestyskirjan (Michael Wolff: Tulta ja tuhoa - Donald Trump Valkoisessa talossa, Tammi 2018).

Kirjan antama kuva ei Trumpia imartele. Yksi hänen entisistä avustajistaan sanoo, että hän on tyhmä kuin saapas, toinen puhuu idiootista, kolmas pässistä. Yksi Valkoisen talon henkilökuntaan kuuluva parahtaa: ”Olen jatkuvan järkytyksen ja kauhun vallassa.”

Suomen rooli pakotteenmadaltajana voi olla oletettua keskeisempi 16.7.2018

Pelkkä geomaantiede ja logistis-poliittinen pragmatiikkanäkökohta eivät diplomaattilähteiden mukaan riittäneet perusteiksi Suomen valinnalle huippukokouspaikaksi. Ei liioin Kremlin uskottu tarve pitää luoteisnaapurinsa poissa Natosta uskottelemalla tämän olevan jotenkin elämää suurempi tekijä välikädenroolissaan eli "isäntä"maana. Trumpin itsekorostusoikkuilu on liian kevyt selitys sekin, ja Niinistön kokoustilantyrkyttämistaito niin ikään. 

Onko Trump Putinin pihdeissä?

Olemme viime aikoina todistaneet nykyajan suurinta poliittista vedätystä, jonka lopputulos on vielä hämärän peitossa. Kyse on siitä, miten Venäjä kietoi Donald Trumpin pauloihinsa ja auttoi hänet Yhdysvaltain presidentiksi.

Brittiläisen toimittajan ja Venäjä-ekspertin kirja esittää kovia väitteitä Trumpista ja hänen suhteistaan venäläisiin. Sähkökirja on jo ilmestynyt, ensi viikolla tulee julki paperiversio (Luke Harding: Salajuoni, Into 2017).

Niinistö pelkäsi enemmän Austeria kuin Trumpia

# Lauantaiaamuna 2.9. katsoin ja kuuntelin presidentti Sauli Niinistön tv-haastattelun. Esillä oli Niinistön ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin muutamaa päivää aikaisempi Washingtonin-tapaaminen. Vieläkin ihmeteltiin, miten pienen Suomen valtionpäämies oli onnistunut työntämään jalkansa Valkoisen talon ovenrakoon.

Haukkumista puolin ja toisin!

[Iltalehti] " ... 

- Tästä kongressista tulee kiireisin vuosikymmeniin - tai ehkä koskaan, Trump liioitteli tapansa mukaisesti.

Hän jatkoi valitustaan siitä, että media ei kerro, jos "jonnekin tulee paljon ihmisiä", mutta "toisista ihmisistä" se kertoo, viitaten ilmeisesti omiin virkaanastujaisiinsa ja Naisten marssiin.

- Se ei ole reilua. Mutta mikään mediaan liittyvä ei ole reilua, Trump mollasi. ... " copy-paste from IL

 

Kuinka nopeasti hallitus voi tuhota tieteen ja opetuksen?

Tarina maailmanhistorian nopeimmasta yrityksestä tuhota kokonainen tieteellinen kulttuuri. PZ Myersin blogia kannattaa seurata yleensäkin:

http://freethoughtblogs.com/pharyngula/2017/01/25/the-imminent-destructi...

Julkaise syötteitä