Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Erkki Tuomioja

Kirjamessut OK, OK-kirja OK

# Kirjamessut on Helsingin mahtavimpia kulttuuritapahtumia. Sen käytävillä törmää tuttuihin ja julkkiksiin melkein joka askeleella.  Niin kävi taas kerran minullekin. Kohtasin siellä vanhan tutun professori Olavi Koivukankaan, joka täyttää 75 vuotta 12.11.2016. Hänet tunnetaan Siirtolaisuusinstituutin pitkäaikaisena johtajana ja Suomi-Australia-seuratoiminnan perustajajäsenenä sekä Suomi-Australia -yhdistysten Liiton monivuotisena puheenjohtajana ja kunniapuheenjohtajana. Koivukangas oli tutkijana Australiassa 1960- ja 70-lukujen vaihteessa.

Aleksanteri II, Lenin ja Erkki Tuomioja (70)

# Historiantutkija, pitkäaikainen ulkoministeri ja maailmanparantaja Erkki Tuomioja pani komeassa kansanvälisessä konferenssissa alulle verkoston Historioitsijat ilman rajoja (Historians without Borders). Minulla oli ilo ja kunnia olla paikalla tuossa tapahtumassa toukokuun loppupuolella Helsingissä. Teemana oli historian käyttö ja väärinkäyttö.  Kannatan lämpimästi tuota ideaa.

Erkki Tuomioja ajaa historiaa rauhan asialle

# Meillä suomalaisilla oli ilo ja kunnia olla perustamassa kansainvälistä järjestöä tai verkostoa nimeltä Historians without Borders, Historioitsijat ilman rajoja. Se pyrkii yhtä arvovaltaiseksi ihmiskunnan unilukkariksi, tuomariksi ja jopa toimeenpanijaksi kuin Lääkärit ilman rajoja ja Reportterit eli journalistit ilman rajoja. Panin tuohon historioitsijoiden paperiin nimeni minäkin Helsingin yliopistolla illan suussa 20.5.

Erkki Tuomioja ajaa historiaa rauhan asialle

# Meillä suomalaisilla oli ilo ja kunnia olla perustamassa kansainvälistä järjestöä tai verkostoa nimeltä Historians wihtout Borders, Historioitsijat ilman rajoja. Se pyrkii yhtä arvovaltaiseksi ihmiskunnan unilukkariksi, tuomariksi ja jopa toimeenpanijaksi kuin Lääkärit ilman rajoja ja Reportterit eli journalistit ilman rajoja. Panin tuohon historioitsijoiden paperiin nimeni minäkin Helsingin yliopistolla illan suussa 20.5.

Julkaise syötteitä