Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Jalkapallon MM-kisat

Kuningas jalkapallo ja kesäteatteri

Jalkapallon MM-kisojen alkulohkon ottelut on kohta tapulteltu. Lajihienouksien ja kisafiiliksen ohella puheenaiheeksi ovat nousseet ihan muilta estradeilta kuin viheriöiltä tutut elkeet ja manööverit.

Näytös 1 – filmaaminen

Jalkapalloon on pesiytynyt uskomaton tapa filmata ja kalastella vapaapotkuja. Loukkaannutaan hipaisusta ja kieriskellään nurmikolla kuin kuoleman kielissä.

Näyttää välillä aivan komedialta, kun miljoonia euroja tienaavat, lihaksikkaat urheilutähdet kaatuvat dramaattisesti hennosta henkäisystäkin.

Kaksi kisaa

Pidän jalkapallon MM-kisojen katsomisesta, mutta tänä kesänä lempijoukkueeni Italia ei ole Venäjällä mukana kisamassa. Ehkä katson muutaman pelin, vaikka syytä olisi boikotoida kisoja järjestäjämaan takia. Putinin Venäjä on Nicaraguan Daniel Ortegan ystävä. Näin ainakin voisi luulla. Kävihän Putin pikavierailulla Ortegaa tervehtimässä vuosia sitten.

Jalkapallohullujen juhlaviikot

Jalkapallohullujen juhlaviikot alkavat ensi viikolla. Venäjällä järjestettävää MM-turnausta seurataan kaikkialla maailmassa. Kyseessä on maailman suosituin urheilutapahtuma. Ja vaikka Suomi ei mukana olekaan, innostus meilläkin on valtava.

Eräänlaisen ennätyksen tekee Yleisradio, joka pohjustaa MM-kisoja 24 tunnin suoralla erikoislähetyksellä, joka alkaa Yle Puheen kanavalla tänään lauantaina (9.6.) klo 12. Puhetta futiksesta tulee yötä päivää: https://yle.fi/urheilu/3-10241138 Meniköhän vähän överiksi?

Jalkapallon MM-karsinnat onkin sitten jo taputeltu

Jalkapallon MM-kisakarsinnat alkoivat Suomen osalta mitä surullisimmissa merkeissä. Suomen lohkon etukäteen heikoin joukkue Kosovo vei Suomea kuin pässiä narussa suomalaisten pelaajien ollessa lähinnä pujottelukeppeinä kentällä. Vain onni pelasti Suomen tappiolta. Silmiinpistävää oli yksilöiden välinen taso- ja taitoero, joka oli 5-0 kosovolaisten hyväksi. Koska se oli helpoin vastustaja, niin voidaan katsoa, että nämäkin MM-karsinnat on jo nähty. Tulevissa otteluissa ei ole juurikaan helppoja otteluita tai voittoja luvassa. Suomi ei edelleenkään tule osallistumaan MM-kisoihin.

Tuhoaako Blatter FIFA:n?

Blatterin sanotaan nousseen FIFA:n puheenjohtajaksi lahjuksin. Eurooppalaiset eivät halunneet sveitsiläistä puheenjohtajaksi. Edeltäjä, Joao Havelange, osasi lahjuspelin myös. Mätä FIFA ei parane.

 

Kaikkien aikojen kalleimmat jalkapallon MM-kisat tulossa

Kaikkien aikojen kalleimpien Sotshin olympiakisojen jälkeen vuorossa kaikkien aikojen kalleimmat jalkapallon MM-kisat

Sotshin talviolympiakisat olivat  koko olympiahistorian tähän saakka kalleimmat olympiakisat.

Venäjälle on myönnetty järjestettäväksi vuoden 2018 jalkapallon MM-kisat.

Halauskävely ja saksalainen kimppahali

Hädissään oleva ihminen oikoilee käsiään ja yrittää saada huomiota, auta, ota kiinni, tartu käteen. Ovatko eleet universaaleja, ymmärrämmekö toisiamme niiden kautta ilman sanoja? Eleissä on persoonallisuuseroja, Argentiinan huippujalkapallisti Messi ei itke niinkuin muut pelaajat, vaan reagoi jopa pohjoismaisella tyyneydellä, kun muut silmät kyynelissä hautaavat kasvonsa käsiinsä tai toverinsa olkapäähän.

Myyttinen mantra

Myyttinen mantra kertoo meille, että eurooppalaisilla jalkapallojoukkueilla ei ole sanan sijaa Etelä-Amerikan kisoissa. Tänään ei jää epäselväksi, että mantra on tuhottu. Saksa nujersi Brasilian, eikä tästä enempää, sillä siitä on kirjoitettu jo kaikki.

Brasilian nöyryytys on täydellinen, jos Argentiina voittaa tänään ja pronssiottelussa Hollanti päihittää Brasilian.

Tätähän ei tietysti kukaan halua. Me haluamme katsella hyvää jalkapalloa, eikä nöyryytys kuulu siihen.

Miksi jalkapalloilija filmaa?

Sosiaalisessa mediassa on esiintynyt näin jalkapallon MM-kisojen aikaan ihmettelyä kentällä tapahtuvasta filmaamisesta. Tämä antoi sysäyksen kirjoittaa aiheesta muutamasta näkökulmasta. Mitkä asiat siis motivoivat pelaajaa filmaamaan?

Jalkapallon MM- kisat toisesta näkökulmasta.

Näkökulmani on sellainen että olen tietoisesti päättänyt jättää kisat väliin. En siksi että vihaisin jalkapailoa, tai etten piittaisi siitä. Kyllä minuakin kiinnostaa jalkapalloakrobatia, taitavat pelaajat, suuret rahat, intohimot, pelitaktiikat, väitteet sopupeleistä ja kaikki mikä liittyy jalkapalloon. Olen vain valinnut että jätän väliin, jotta aikaa riittäisi muuhunkin.

Toki jalkapallolta ei voi kokonaan välttyäkään, kun jokapaikassa mediassa siitä puhutaan, otetaan kantaa, fanitetaan, ihmetellään tuloksia ja tehdään veikkauksia.

Julkaise syötteitä