Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Kasvit

Laitoin perunan kukan sun korvasi taa

Laitoin perunan kukan sun korvasi taa...

Satuin tähän lauluun Youtubessa: "Perunan kukkiessa". En ole ennen kuullut laulua perunan kukasta, mutta onhan se kaunis muitten kukkien joukossa, mutta jotenkin jäänyt varjoon...

Juolavehnä vai ei?

Irja laamasen blogissa käydyn keskustelun tiimoilta, laitan tähän nyt juolavehnän tähkän malliksi. Muuta en minä sitten noista kuvista juurikaan tiedä. Iso yli metrin koiranputken näköinen kasvi kasvaa parissa paikassa tässä lähistöllä, enkä ole viitsinyt selvittää mikä se on nimeltään. Tietääkö kuka?

Hilla vai lakka, on aina kovin kiinnostava väittelyn aihe. Rakkaalla lapsella on monta nimieä.

Mitä raparperista voi tehdä?

Mitä tehdä raparperista?

Nyt ensimmäinen raparperisato pitäisi olla korjattu. Monilla puutarha puskee tätä muhkeaa kasvia pyytämättä ja yllättävän paljon. Raparperikeiton tai -kiisselin tietävät kaikki, tai mansikka-raparperikiisselin. Raparperipiirakkakin on jo klassikko.

Lopun sadosta voikin työntää pakastearkkuun. Mutta mitä sille lopulta tehdä? Monilla tuntuu raparperi olevan pysyvä pakastimen sisustuselementti. On paljon muitakin mahdollisuuksia kuin ensiksi mainitut.

Kesä on kukinnan aika

Monet ovat julkaisseet upeita kuvia alkukesän luonnosta. En kilpaile heidän kanssaan, mutta Kaijan pyynnöstä ja Reijon kannustamana laitan minäkin muutamia lähiympäristön kävelyretkillä kännykkällä napattuja  kuvia.

Tässä on sekä iloa että surua samassa paketissa.

 

 

 

 

 

Kukoistava neljäs kesäkuuta

Neljäs kesäkuuta on gregoriaanisen kalenterin mukaan vuoden 155. päivä, jäljellä tästä vuodesta on 210 päivää.

Vuonna   1866  syntyi  Suomen ensimmäisenä naisministerinä toiminut Miina Sillanpää .

Julkaise syötteitä