Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Kesäloma

kesälomapukeutumiskulttuuri

Kesälomalaisten touhuja katsellessa tulee taas mieleen miten rähjäisesti ja huolimattomasti ihmiset tänä päivänä pukeutuvat.  Ei ole kovin mieltäylentävää katsottavaa tämä Suomen kesälomakansa.  Tosin ei se pukeutuminen ole hääviä  muutenkaan kuin lomalla, mutta lomapukeutuminen on kyllä hyvinkin idioottimaista, vähän kuin tyyliin Uuno Turhapuro.

Loma

Kesäloma alkaa silloin, kun jalassa on kymmenen vuotta sitten Mallorcalta ostetut, ahtaaksi käyneet shortsit ja yllä napapaita. Mitä suotta uusia, kun kesä on kohta ohi. Muita loman merkkejä ovat leppoisteleva askellus ruuhkassa, aurinkoinen elämänasenne sadesäälläkin ja se, kun outo voima nykii suupieltä hymynkareeseen. Joillain tosin voi ilmetä oikean loma-asenteen löytämisongelmia. Silloin on syytä ottaa neuvoa-antavat olan takaa.

Marbellan jokakeväinen hiekkaralli..

Kun matkustaa Espanjan aurinkorannalle hieman ennen sesonkia (viralliset avajaiset lauantai 8.4), niin pystyy tekemään kiinnostavia havaintoja. Ihmettelin miksi Marbellan rannalla oli menossa hiekkaralli. Tehokkaan tuntuista kylläkin, mutta silti eräänlaista hiekan ajoa saharaan..

Ennen koululomat jatkuivat elokuun loppuun

# Euroopassa elokuu on varsinainen lomakuu. Niin oli Suomessakin ”vanhaan hyvään aikaan”. Entisinä aikoina koulujen kesäloma käsitti kesäkuun, heinäkuun ja elokuun alusta loppuun. Mutta silloinpa käytiin koulussa ja työssä kuutena päivänä viikossa.

   Kun lueskelen vanhoja päiväkirjojani, huomaan, että kasvioiden valmistaminen oli elokuun lopun viimeisten lomaviikkojen huolen aiheena. Kasveja piti prässätä tietty määrä ja merkitä kasviarkin oikeaan alakulmaan lipulle tiedot kustakin kasvista. Jotkut oppilaat taas valmistautuivat ehtolaiskuulusteluihin.

Kesä!

Kesä on meillä taas ja vihreän luonnon huuma. Ei haittaa mopopoikien pärinät metsäteillä, kyllä sekaan mahtuu. Koira juoksee kuono maata viiltäen ja minä perässä nenää niiskuttaen. Pieni allergianuha ei estä metsän tuoksuista hullaantumista.

Tämän kesän alku on minulle niin mones kymmenes, että pitäisi minun jo tietää, mutta ihmeeltä tämä jälleen tuntuu. Tai oikeastaan: nyt se vasta ihmeeltä tuntuukin! Huomaan yllättäen ihmetteleväni uuden kesän ihmeellisyyttä aivan eri tavalla kuin aikaisemmin.

V-sana, Erä-Koira ja Kari Aalto - lomalla

Kesälomalla kansalainen joutuu miettimään syviä ihmissuhteita sekä tutkiskelemaan omaa elämäänsä.

Suomalaisuuteen liittyy runsas niin sanotun v-sanan käyttö. Olen viettänyt lomapäiviäni hyvän ystäväni kanssa. Muutaman kerran olemme viljelleet niin sanottua v-sanaa.

Mutta lomasuomalainen, sano rehellisesti, oletko v-sanan käytössä kuin Lähiörottien kannelmäkeläinen Erä-Koira vai kuin Pertti Kurikan Nimipäivien Töölöstä Kallioon remuava Kari Aalto?

I know what I did last summer

Koulussa aina uuden lukuvuoden alkaessa kirjoitettiin äikän aineita otsikolla “Mitä tein viime kesänä”. Nykyäänkin aikuisten kesken kysellään, miten meni kesä.

 

No tässä tulee:

 

 

Emäntänä touhusin, vieraana luuhasin

 

Vuoristoradassa hurjastelin, asuntovaunussa pösöttelin

 

Silmälasini hajotin, kesäkengät puhki kulutin

 

Juhlamekon päälle puin, pitkästä aikaa rusketuin

 

Kaksin Kotkassa

Karkasimme kullan kanssa kahdestaan Kotkaan. (Kersoja kaitsettiin kotona.)

 

Keksimme kaikenlaista kivaa:

 

kuorsasimme, 

kilistelimme,

 

kaupunkia kiersimme,

kaloja katselimme,

 

Kairossakin käväisimme,

keikkaa kuuntelimme,

 

käsikkäin kävelimme,

kerrankin kahden kesken keskustelimme

 

 – kakaroita kaipasimme.

 

Kehnot kännykkäkuvatkin kertovat: 

Kaunis kaupunki,

kelpo kesäretki!

 

Pyörälomalla lasten kanssa

Kesäisin ristiin rastiin lähiseutua pyöräillessämme lapset ovat toistuvasti ehdottaneet, että joskus tekisimme kunnon retken ja yöpyisimme teltassa ja kaikkea. Olin tainnut sellaisen retken melkein jo luvatakin, mutta eihän se ole niin helppoa. Kolme lasta ja isä, makuupussit ja kaikki.

Julkaise syötteitä