Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Kissan ja koiran elämää

Mustavalkoinen maailma

Talven selkä taittuu jo, kevät on tulossa jossain merellä kai. Kaamos vaihtuu mustavalkoiseen olotilaan. Metsä on vielä lumen armoilla. Tykkylumi painaa vahvatkin oksat alas ja osa putoilee maahan.

Mutta tulee se kesäkin sieltä uskokaa pois.

Viimeistä päivää---

Tänään vielä eletään viimeistä päivää. Huomenna kaikki on toisin, kun yksi numero taas vaihtuu elämän kalenteriin. Pikkupoikana muistan asettaneeksi aina tavotteita mihin asti ainakin olisi kiva elää.

Ensin se oli kouluikä, sitten kymmenen, kaksitoista, viisitoista ja 18, kun saa ajokortin ja niin edespäin.

Sitten loppui iän laskeminen, enkä enää 28 vuotiaana tiennyt montako vuotta edes olin.

Nyt vanhempana vuodet menevät nopeasti, eikä enää pysy laskuissa mukana, vastahan juuri äsken oli millenium.

 

Olli ja Pipsa

Maire synnytti sunnuntaina 26. marraskuuta kaksi uutta elollista tähän maailmaan. Siitä nyt ensin imetään maitoa ja nukutaan seuraava kuukausi emon hoivissa. Pesä on tässä vaiheessa kuin kohdun jatke, siellä tapahtuu vielä paljon kehittymistä.

Silmät avautuvat ja korvat myös avautuvat vasta noin parin viikon iässä. Jalat vahvistuvat, kun pitää kilpailla nänneistä, vaikka nyt lienee maitoa riittävästi tarjolla, kun on vain kaksi suuta ruokittavana.

Se tarkoittaa myös sitä, että pennut olivat syntyesssään jo paljon isompia, kuin jos pentuja olisi ollut vaikkapa neljä. 

Keiju tai leiju sanoi Meiju

Otsikossa Ari hämäsi keijulla,

muka on sutinaa jollain Meijulla,

minä olen kuitenkin nimeltäni Milla Magea

parempaa kissaa on turha hakea.

 

Ja onhan meillä pentu myös Baba,

eikä tyhjänä pullistele sillä napa,

herkkuja kerjäten taitaa kasvaa lellikiksi

en vain ymmärrä koskaan miksi?

 

Onhan meillä vielä sekin keiju,

mutta ei hän kuitenkaan helposti ilmaan leiju,

tukevasti on jalat maassa Meijulla aina

vaikka eihän tuo niin kauhiasti paina.

Kissa ja koira

Kissat ja koiratkin voivat tulle hyvin juttuun keskenään. Hallahilla tässä leikkii Aamun kanssa, mutta kaikkein eniten Hallahilla tykkää Turosta. Ne oikeasti hakeutuvat toistensa seuraan ja monta hyvää kuvaa niistä olisi saanut jos kamera olisi aina matkassa.

Eläimillä on kyllä sellainen taipumus, että ne jähmettyvät kun kamera otetaan esille ja leikki loppuu siihen. Toisaalta kissan käpälät ja liikkeet ovat niin nopeat, että kamera vielä raksuttaa tyhjää siinä vaiheessa kun tilanne on jo ohitse.

 

Uusia ja vanhoja asioita 2017

Kissanpennut kasvavat vauhdilla, tai ei niin vauhdilla kuin aluksi muistin. Nehän nukkuvat lähes koko ensimmäisen elinkuukautensa. Syövät ja nukkuvat, eli kasvavat pesässään kuin kohdussa. Ehkä luonto on huomannut, että osan kohdusta voi ulkoistaa pesän ja emon huolenpitoon.

Koirat ovat olleet uteliaita, eikä niitä ole tarvinnut juurikaan komentaa, osaavat katsoa "nätisti" ilmankin. Atte tosin luulee että ne toimivat kuin vinkulelut ja niinhän ne tosiaan toimivat. Kun kuonolla painasee niin vinkuminen on selvästi kuultavissa, meinaan emo kurnahtaa, että sot sot!

Puhdasta tulee

Kissan ja koiran elämä on ehkä erilaista, mutta hellyttäviä hetkiä kokee usein niiden seurassa. Siinä missä koirat pulahtavat suo-ojaan ja haisevat sen jälkeen kuin raato. Niin kissat hipsuttelevat tuoliisi pesemään vain itseään.

 

 

Opettele koiran kieli, ja huomaa, miten helppoa kouluttaminen on

Koiranongelmat johtuvat yleensä kielimuurista, omistaja ei ymmärrä koiraa eikä koira omistajaa.

Lenkillä koira vetää, sanot älä vedä! Koira menee kuraiseen paikkan ja huudahdat, ei sinne! Tulet kotiin ja koirasi hyppii sinua vasten, sanot älä hypi! Syöt pöydän ääressä ja koira tulee viereesi, sanot mene pois! Koira haukkuu, sanot lopeta!

Koiranpentujen juoksu-unet

Kesällä koira teki pennut ja niiden elämää on nyt seurattu viiteisen kuukautta. Kaikista on tullut hyviä koiria, viisi pennuista lähti maailmalle. Pennuista tullut palaute on ollut palkitsevaa. Koska pennut olivat monirotuisia, ei niiden kokoa tai luonnetta voinut aavistaa etukäteen, mutta hyvä sekoitus se on.

Minua kuitenkin askarruttaa nyt tuo jo aivan pienten koiranpentujen unen juoksu, pennun tassut tekevät jouksuliikkeitä, vaikka ne eivät vielä kunnolla pysy edes pystyssä saati että olisivat joskus juosseet.

Eilen oli vielä lunta

Syksy on ollut aikamoista vuoristorataa noiden ilmojen suhteen lunta tulee kolmen päivän jaksoissa ja se häviää myös kolmessa päivässä pois.

Nyt ei ole enää lainkaan lunta, vaikka viikonloppuna sitä oli noin reilut viisi senttiä.

Koirat tykkäävät juosta metsässä oli lunta eli ei, mutta nuo isännän pihahommat eivät lumistaeella tunnu edistyvän;)

 

Julkaise syötteitä