Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Narsismi

Narsistit aikamme noidat

Julkisessa keskustelussa narsistit maalataan demonisiksi. ”Narsisti ei halua tuntea oloaan pieneksi tai epävarmaksi; niinpä hän yrittää saada muut tuntemaan niin. On sanottu, että narsistilla on omantunnon paikalla reikä.” Psykoterapiakeskus Vastaamo.fi

”Parisuhteessa narsisti on kuherrusvaiheen jälkeen laskelmoiva, kylmä ja välinpitämätön kumppaninsa tarpeista. On tavallista, että narsisti saa kumppaninsa luopumaan vaivihkaa ystävistä, sukulaisista ja harrasteista manipuloinnin ja painostuksen avulla.”, Narsistien uhrien tuki ry

Ryhmänarsismi

Ryhmänarsismi:

television "tähdet" kiertävät toistensa ohjelmissa toisiaan kehumassa ja nauraa räkättämässä.

Puheen eri kategoriat

 

Yleinen harhakäsitys on, että puhetta käytetään pelkästään kommunikaatioon.

Tämä ei suinkaan pidä paikkaansa, vaan puhetta käytetään lukuisiin eri käyttötarkoituksiin, joista olen tunnistanut ainakin seuraavat:

 

Poliittiinen puhe

Narsismin huippu

"Tee toisille niinkuin  haluaisit itsellesi tehtävän."

Tuo kultainen sääntö esiintyy muunnelmina lähes kaikissa uskonnoissa ja monissa ajatussuunnissa kuten kungfutselaisuudessa (Kungfutse 551–479 eaa).

Kultainen sääntö on järkyttävän sairas rakkaudeton narsistinen ajatus, jota ihmiset toistavat papukaijan tavoin tajuamatta lauseen merkitystä.

Lauseen pitäisi kuulua:

Epileptikon uhri?

 

Sanna ja Repa erosivat. Tapaus järkytti tuttavapiiriämme niin kuin erot yleensä. Kaikki halusivat tietää miksi he erosivat? Hyvin auliisti Sanna kertoikin syyn olevan se, että Repa oli epileptikko. Tuon jälkeen kaikki muut syyt tuntuivat toisarvoisilta sillä kaikkien päälimmäinen kysymys oli: Oliko Repa tosiaan epileptikko?

 

Julkaise syötteitä