Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Ohjelmointi

Koodariharha

”Suomen menestys on koodaajien ja ohjelmisto-osaajien käsissä. Siksi on hälyttävää, että Suomessa on kasvava koodaripula. Yksin Suomen ohjelmistoalalla osaavien koodaajien vaje kasvaa tuhansilla joka vuosi. Nyt välitön koodaajatarve on 7 000–9 000.”

Ohjelmointia peruskouluun 6

Mikäli atk-opetuksen pääpaino sijoittuu ohjelmoinnin opetukseen, olisi se yhtä nurinkurista kuin jos opetettaisiin säveltämistä, jotta oppilas oppisi käyttämään levysoitinta." 

Kauppalehti 2.8.1984 !     

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/183497-ohkelmointia-perus...

Koodaus jumittaa aivot?

Yksi syy koodauksen ottamiseen uuteen opetusohjelmaan on ollut kuvitelma siitä, että koodaus opettaa ajattelemaan. Käsitteellisesti kyse on reseptin laatimisesta ja kokeellisuudesta.

"Koodauksen opetus on ajattelun opettamista".

"Ongelman palastelua osiin tarvitaan arkielämässä ja ohjelmoinnissa."  

= se "ajattelu"?

Roottaus ja sovellusten siirto muistikortille (Samsung Xcover 2)

Ostin 2 vuotta sitten älypuhelimen. Koska harrastan sähkölaitteiden pudottelua ja kastelua, kriteerinä oli iskun- ja kosteudenkestävyys. Toinen kriteeri oli halpa hinta ja pitkä maksuaika, koska jälkimmäinen on ilmaista lainaa myyjältä. Tyhmä kun olin, en lukenut käyttäjien arvioita ja valintani oli Samsung Xcover 2.

Ylläpito, hoi!

Nyt kun vika on jatkunut tarpeeksi kauan otan sen puheeksi siinä toivossa, että siihen tulisi tarvittava korjaus: vapaavuoron "suosituimmat kirjoitukset" ovat olleet jo hyvin kauan ajallisesti sekaisin. Tämä ilmenee etenkin aamuisin, jolloin suosituimmat-listalla esiintyy vaikkapa kirjoituksia vuodelta 2011 tms. Iltaan mennessä lista alkaa olla taas ajan tasalla, mutta menee sitten sekaisin yön aikana (sama ilmiö esiintyy puheenvuoron puolella, mutta lievempänä). Joskus menee myös niin, että yhden kirjoittajan kirjoitukset täyttävät lähes koko listan.

Android-ohjelmoinnin aloittaminen

 

Android-ohjelmointi on hauska ja vieläpä täysin ilmainen harrastus.

Niin, hämmästyttävää kyllä, Android-koodaus on todellakin täysin ilmainen harrastus, sillä Android-kehitysympäristö "Android Studio" on vapaasti ladattavissa Googlen Android- sivustolta (http://developer.android.com/develop/index.html).


Asennus

Asenna ensin koneellesi Java kehitysympäristö JDK7 osoitteesta: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index-jsp-138363.... Ja asenna vasta sen jälkeen Android Studio.

Ohjelmoinnin tunkeminen lasten maailmaan

Kuva! Suomessa opetushallinto on tekemään saman virheen, kuin neukut aikoinaan: tiede ja rationaalisuus tuodaan liian varhain lasten elämään. Olkoon se sitten ohjelmointi, tutkiva oppiminen jne. Hyvää tarkoittavat hölmöt eivät ymmärrä lasta eivätkä historiaa.  

 

Ohjelmointia lapsille: 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/200782-ohjelmointia-lapsille

Ohjelmointia peruskouluun

Sääli lapsia

Sairasta: 


"Jos koodaus edelleen tuntuu pelottavalta, varaa yksi tunti aikaa ja käy pelaamassa/koodaamassa läpi Hour of Code. Minun 3-vuotias poikani osasi tämän, joten uskon, että jokainen suomalainen opettajakin sen osaa. Tämän jälkeen olet jo kokenut, mistä koodauksessa on kyse, perustasolla. Onnittelut, kykenet nyt valmentamaan oppilaitasi koodauksessa!"


http://tarmo.fi/blog/2014/06/8-teesia-koodauksesta-koulussa/

Ohjelmointia lapsille a la Neukkula 1

Entisen Neukkulan malliin. Digifaktoja satujen sijaan. Sääli lapsia. Jälleen esimerkki sarjassa hyvää tarkoittavat hölmöt. Digijohdattelu ei korvaa lapsille luettuja satuja ja tarinoita ja haittaa neuroplastisesti lasten aidon luovuuden kehittymistä. Linda Liukas toimii brändissään kuin lipevä helppoheikki ymmärtämättä vähääkään lasten parasta.

Pelifirmat rikastuvat kärsimättömyydellä

Supershell käytti vuonna 2013 markkinointiin 400 miljoonaa euroa. Yhden pelin lataus voi maksaa peliyritykselle jopa 15 dollaria. (Lappalainen/Pelien valtakunta) 

Pelitoimiala huijaa laskemalla markkinapaikkojen osuuden liikevaihtoon, esim Apple 30%.

Lappalainen ei täysin tajua, etää merkittävä pelibisnes perustuu neljään asiaan: 

1) Ylettömään markkinointiin 

2) Sopuli-ilmiöön: lataukset innostavat lataamaan. "Pelin täytyy olla hyvä kun..." 

Julkaise syötteitä