Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Oikeinkirjoitus

Voiko tulla hyväksi kirjoittajaksi?

Aika vaikea oli keksiä tälle kirjoitukselle tuo aihe kautta otikko ja en ole edes varma kuuluuko tämä kirjoitus tämän otsikon alle. Mutta joka tapuksessa nyt kirjoitan sen kumminkin tänne... Vaikka en ole edes hyvä kirjoittaja ja sellainen joka kiinnostaa ihmisiä... Mutta jotain kirjoitan kumminkin aina silloin tällöin tiedän että tulee varmasti kommentteja jossain välissä, että minkä ihmeen takia tuo kirjoittaa kun ei edes osaa kirjoittaa olen joskus antanut sen hieman vaikuttaa elämääni ja olen saanut siitä pahanmielenkin itselle.

Kiperiä kysymyksiä "kielipoliiseille"

Näin Kalevalan päivänä kannattaa kiinnittää huomiota tähän suomen kieleen eli työkaluun, jonka kanssa pakertelemme joka päivä erilaisia tekstejä väsäillessämme. Ei tämä ole aina ongelmatonta. Kielioppisäännöt on päntätty päähän autoritäärisessä koulussa vuosikymmeniä sitten. Niistä yritämme pitää kiinni.

Tällä kertaa minulla olisi pari ehdotusta kielipoliiseille (yliopistojen suomen kielen laitokset, Kielitoimisto ja muut auktoriteetit, mitä kaikkia niitä nyt onkaan) kirjoitussääntöjen helpottamiseksi.

 

ISOT ALKUKIRJAIMET

Julkaise syötteitä