Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Positiivinen ajattelu

Monologisarja: Jussi Parviainen

Jossain elämänsä vaiheessa kuhmolainen teatterimies Jussi Parviainen sekosi ja sekoili niin paljon, etten enää ottanut häntä hirveän vakavasti, hauskoistakaan blogeistaan huolimatta.

Asenteeni muuttui kertaheitolla kun kuuntelin Yle Puhe-kanavalta hänen hienon ja lähes hypnoottisen monologisarjansa. Vaikuttavaa ajatteluvirtaa! Kyllä, Jussikin on elämänläksynsä oppinut, kuten toivottavasti minäkin. Ellet ole kuunnellut Parviaisen monologia, niin mahdollistahan se on vieläkin. Suosittelen:

Tarkkailu (osa 2) ja väärän ajattelun häpeä

Tarkkailu (osa 2) ja väärän ajattelun häpeä

Eilen olin lounastyyppisellä Kampin Sushi & Wine Barissa, käyköön kahvilasta harjoituksen puitteissa. Eroavatko ihmiset lounaalla ihmisistä kahvilla? En osaa sanoa. Samat tuntemattomat syyt heissä on olla juuri siellä juuri silloin. Ovatko nuo työtapaamisella, ovatko he samassa paikassa töissä? Ovatko nuo rakastavaisia, ovatko nuo kavereita? Ovatko nuo tunteneet kauan, tapasivatko nuo vasta nyt?

Tarkkailu (osa 1) ja ajattelun muutos positiiviseen

Tarkkailu (osa 1) ja ajattelun muutos positiiviseen

Sain filosofisen praktiikan kurssilla harjoitukseksi seuraavaksi puoleksitoista vuodeksi istua säännöllisesti kahvilassa ja tarkkailla ihmisiä miettimättä keitä he ovat ja mitkä heidän taustansa ovat. Tarkkailla vain heidän asentoaan, liikettään ja sellaisia asioita. Harjoitukseksi/askeesiksi tämän tekee pitkä kesto ja tietty harjoite.

Aion tehdä muutakin, siksi tämän blogisarjan pääotsake on Tarkkailu. Saa nähdä.

Positiivinen ajattelu haitallista

Positiivinen ajattelu on yksi magian muoto. Moderni versio rukoilusta uskontona uushengellinen  uudistunut new age. "Muuta asenteesi myönteiseksi, niin maailmakin muuttuu myönteiseksi!"  

Veikko Salonen (1919-1992) - rakastettu filosofi

Yhden kanssabloggaajan motto näyttää olevan: "Aika on totuuden puolella". Se on kiinnostava tunnuslause, mutta siihen tekisi mieli reagoida näin, filosofi Søren Aabye Kierkegaard:in määritelmällä perustotuudesta: Totuus on sittenkin aina subjektiivisuus. Vaikka meillä pitäisi olla pyrkimys objektiivisuuteen, niin samalla pitää olla kyky käsittää oma subjektiivisuutensa.

Positiivinen ajattelu

Positiivinen ajattelu on yksi magian muoto. Moderni versio rukoilusta uskontona uushengellinen  uudistunut new age. "Muuta asenteesi myönteiseksi, niin maailmakin muuttuu myönteiseksi!"  

Melender: 

"Menneessä maailmassa kapitalistit halusivat työläisten käyvän kirkossa ja olevan kuuliaisia Jumalalle, nykyisin he palkkaavat innostavia guruja pitämään henkilöstölle motivointiseminaareja. 

Julkaise syötteitä