Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Jälkiruoat

Purkkiherkkua!

Ruokalehtien lukeminen on omituista. Milloin on trendikästä tarjoilla annokset kulhoista, milloin purkeista. En ole ennen tätä koskaan kokeillut mitään näistä tarjoiluastiatrendeistä. Trendit tuppaavat vaihtumaan niin nopeasti, että ne ovat jo poissa muodista kun tajuan niiden olemassaolon. (Ei nyt huomioida sitä, etten vain omista kivoja astioita, hsssst.)

Napakymppi: Kardemumma ja marjat

Kardemumman maku sopii loistavasti yhteen marjojen kanssa. Asia kirkastui minulle harvinaisen hyvin tänä kesänä, kun maistoin Kolmen kaverin kardemummalla maustettua mustikkajäätelöä. Kardemumman ja mustikan yhdistelmä tuo mieleen pullataikinaan tehdyn mustikkapiirakan.

Viime aikoina olenkin heittänyt kardemummaa marjojen ja maustamattoman jogurtin sekaan aamiaisella. Kardemummaa kannattaa kokeilla mausteeksi myös marja- tai raparperipiirakan pohjaan tai muffinitaikinaan.

Lupa herkutella: Suklaavanukas

Suklaavanukas

 

Tällä ohjeella tehty suklaavanukas on tuhtia tavaraa. Niin tuhtia, etten suosittele kaloreitaan laskevalle tai vyötäröään päivittäin mittaavalle ollenkaan. Piinaavaan makeannälkään ja ylenpalttiseen herkutteluun tämä sen sijaan sopii erinomaisesti. Tai lastenkutsujen vetonaulaksi. 

Pahoittelut ettei kuvan asettelu ei ole täydellinen. Vanukas oli lähes kadonnut jääkaapista jo ennen jäähtymistään. Kuva on otettu vasta tuon havainnon tekemisen jälkeen.

 

Tässä ohje, olkaa hyvä!

 

Näyttävä juustokakku joulupöytään – tai uuteenvuoteen

Meidän joulupöydässämme oli tänä vuonna vanhojen tuttujen (laatikot, kinkku, rosolli, taatelikakku, juustotarjotin jne.) lisäksi ihan uusia ruokatuttavuuksia.

 

Julkaise syötteitä