Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Kalastus

Kylmäsavukalaa ... taas?

Tulihan sitä tehtyä eilenillasta lähtien kylmäsavukalaa ... taas.

En nyt oikein osaa arvostaa leivänpäälisinä leikkeleitä, vaan kala ja nimenomaan kylmäsavu se on minusta huippuhyvää, parasta mitä kalasta voi tehdä.

Aloitin homman jo lauantaina; suolasin kalan, päälle tilliä ja kiinanruohosipulia ja timjamia. Laitoin kaiken vakuumiin ja jääkaappiin vuorokaudeksi.

Ennen savustusta kuivasin kalan huolellisesti ja säädin kaapin poistoilman maximilleen.

Vaimo-100

Niin, siis ei vaimoni ole 100-vuotias vaan tuo sata tarkoittaa sadatta paria villasukkia erilaisista villalangoista. Minä oidän villasukkaa lokakuusta - huhtikuuhun ja aina paljaassa jalassa.

Sukkia on monia erilaisista langoista kudottua, riippuen päivän käytöstä. Patiineja kun en käytä; minun jalkineeni ovat lapikas, neopreenisaapas (kalastus) ja Jalaksen työbootsit.

Villasukka on hieno sukka; ei hiosta, on ilmava, lämmittää ja tietenkin sen pitää olla oman vaimoni kutoma.

Trendikäshän se ehkä ei ole mutta ei ole tämän kirjoittajakaan.

Kalastus oikeudet

Luonnon kaloille on monta hakijaa ja suurta kysyntää, kaikki saalis ei aina sovi yhteen ruoka pöytään.


https://youtu.be/4FnN4vseiXQ?t=6m21s

 

  

Minun juhannuslahjani.

En nyt ihan varma näin uutena kirjoittajana, menikö oikein.

Kroatiassa melkein sardiineja pilkkimässä

Nyt en kerro Puulan kalastuskuulumisia, en liioin kokemuksia Lohjanjärveltä. Kävin nimittäin syyslomalla Splitissä Adrianmeren rannalla, ja haluan kertoa siitä. Kroatia oli maana kaikin puolin upea, mutta suurimman vaikutuksen teki kristallin kirkas meri, jossa kalastettavaa näytti riittävän. 

Kalastajan joulukuusi

Parasta aikaa eletään muikun kalastamisen parasta aikaa - puhtaissa sisäjärvissä muikku on juuri kudulla ja se parveilee vuosituhantisille kutupaikoilleen geeniensä ja varmaankin myös veden lämpötilan ohjaamana. Täällä Suvaksella muikunkutu ajoittuu  hyvin usein Pyhäinmiestenpäivän viikolle.

Körmyniskojen syksy

Oma kalastuksen harjoitteluni on takunnut, ja tarkemmin sitä ei kannata ruotia. Toisin on kaverillani Puulan rannalla. Sain häneltä puhelimeen komean kuvan ahvenista köllöttelemässä punaisen sangon pohjalla. Kuvatekstissä  luki ”Muutama 430-530”. Tästä on kuultava lisää.

Kalastusaiheisille blogikirjoituksille löytyy aina lukijoita :)

Verkkokalastus näin syksyaikaan on varsin vilpoista hommaa, mutta elämyksellistä - karin kupeeseen laskettiin muikkuverkon lisäksi osakaskunnan asettamien silmäkokorajoitusten mukainen 65 mm "harvaverkko" hauen tai taimenen pään menoksi.  Veden syvyys vaihtelee jatan matkalla neljästä kymmeneen metriin, joten jotain saaliskalaa voi huomeniksi jo odottaa,,,

 

Erämaajärven rauha rikkoontuu :

https://

Vedet viilenevät, illat hämärtyvät ja kala syö

Rehellisesti on todettava, että oma kalastuksen harjoitteluni on nyt jäänyt arjen aikataulujen jalkoihin. Ei ole tullut polkaistua Lohjan mökille, vaikka vetouistelusäät ovat olleet Etelä-Suomessa lähes kesän veroiset. Onkohan Puulalla sujunut paremmin? Kilautanpa kaverille.

Julkaise syötteitä