Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Perinteet

Museo elää leikkien Lapualla

Lapualla Ränkimäen talomuseolla on kesäisin leikitty niin sanottuja perinneleikkejä jo lähes kaksi vuosikymmenentä.  Tapahtuma kestää  vuosittain kahden viikon ajan heinäkuussa: arkipäivisin kello 12-14  pihalla vilistää noin sata lasta leikkimässä ohjaajiensa  kanssa.  

Lucia -pullien tuoksu

Varmasti olisi hienoa olla Luciana!

Lucia oli nuori nainen, joka surmattiin uskonvainoissa Sisilian Syrakusassa vuonna 304 jKr. Hän kääntyi kristinuskoon äitinsä parantuessa vakavasta sairaudesta ja lupasi elää loppuelämänsä neitsyenä.  Pyhä Luciaan liittyy monenlaisia tarinoita. Olisi niin tai näin, neitoa kunnioitettiin jo keskiajalla sokeiden ja silmäsairaiden suojelijana. Siihen lienee vaikuttanut yhteys pyhimyksen nimen Lucia "Valotar" ja latinankielisen sanan lux=valo välillä.”

Hyvää karkauspäivää lukijoille!

Tänään on toisenlainen maanantai, siis sellainen päivä joka toistuu vain joka neljäs vuosi. Perinteen mukaan nainen voi tänään kosia miestä.

Päsmäröivät naiset – entä miehet?

Suomalainen heteroparisuhdekulttuuri on rappeutunut: Suomalainen mies on joutunut hellan ja rakennekynsien väliin. Vallanhimoiset naiset pitävät vahvoissa kynsissään väheksymiään vallattomuuteen alistuneita miehiään. Vallan vaihto näkyy kuulemma etenkin kolme-nelikymppisten keskuudessa.

Kristinusko on muslimillekin hyvä valinta

Kristittynä minua ilahduttaa se, että ei-kristittyjen maahanmuuttajien joukossa on paljon evankeliumin julistamiseen avoimin mielin suhtautuvia ja myös jopa perhekunnittain kristinuskoon kääntyviä ihmisiä. Kristillisdemokraattina saan mm. some-kontaktieni kautta melkoisen paljon tämänsuuntaisia havaintoja.

Savusauna

Rakensin, joutessani, savusaunan vanhoista hirsistä ja ihan itte. Vaimoni ehdotuksen pohjalta siitä tehtiin kombi-sauna eli sellainen, jossa on niin savukiuas kuin jatkuvalämmitteinen kiuas. Yllättävän kätevä ratkaisu. Savusaunan saa seuraavana aamuna jatkokäyttöön yhdellä pesällisellä ja varsinaisen savukiukaan lämmitysvaiheen lopussa kekäleet voi työntää tavalliseen kiukaaseen. Kun on muka kiire, niin silloin lämmitetään tuota jatkuvalämmitteistä (savukiukaan lämmitys kestää noin 4-6 tuntia).

Pyyhäinpäivänä / En el Día de Todos los Santos

Mitä ihmiset tekevät nykyisin pyhäinpäivänä? Ennen vanhaan  oli kekrijuhla. Miten on nyt?

Eilen käväisin illalla Karkkilassa ja kirkon ympärillä oleva hautausmaa oli tosi kaunis kynttilämeren valossa. Syyspimeässä illassa maisema oli ihastuttava. Myös tieto siitä, että ihmiset yhä tänä päivänä käyvät viemässä kynttilöitä omaisille lämmitti mieltä.

Kohta jo päivä kukonaskelta pidempi

Mielessäni on jo kevään tulo ja valon lisääntyminen. Siinä on sellaista, mitä voi ilolla ja pyytettömästi odottaa. Sanotaan yhä, että päivät alkavat pidetä kukonaskel kerrallaan. Kukonaskeleesta löytyykin erilaisia määrittelyjä. Joku katsoo, että kukonaskel ei ole pituusmitta, vaan aikamääre. Kukolla on tapana askeltaessaan pysähtyä hetkeksi, muutamaksi sekunniksi ja seisoa se aika yhdellä jalalla. Siitä tuo aikapidennys valon suuntaan siis tulisi.

Julkaise syötteitä