Ajankulukkeensa kullakin "Lupaan etten osallistu päivänpolttavaan keskusteluun, se on minulle liian hapokasta"

Kaikki blogit puheenaiheesta Tv-ohjelmat

Sherlock Holmes - ja ihana Jeremy Brett (1933-1995)

Tänä iltana katson Sherlock Holmes jakson nimeltä "The Sign of Four". Valmistaudun katsomishetkeen huolellisesti, sillä haluan uppoutua rauhassa tuohon jännittävään suosikkietsiväni maailmaan. Keitän vettä ja teen ison mukin kaakaota, avaan pienen karkkipussin ja käperryn karvaviltin alle sohvalle. Kirjoitan vain  tämän vikkelästi ensin.

Ärsyyntymiskynnys ylittyi

Nauhoitin piruuttani viime viikolla yhden jakson noita molempia "Suomen surkein"- formaatin alla olevia tv-ohjelmia kun niistä niin paljon puhutaan tuollakin meidän "toriparlamentissa".

Udmurtti nai kolmasti

Udmurtin kolmet häät

Venäjän television kulttuurikanava näytti ansiokkaan dokumentin udmurttien perinteisestä maailmankatsomuksesta ihmisen elinkaaren kolmen vaiheen kautta.

Ensimmäiset häät.
Vastasyntyneelle järjestetään lapsen häät, joissa hänet vihitään tähän maailmaan. Siinä pojalle puetaan isän paita, tytölle äidin. Nämä vaatteet ovat moneen kertaan käytettyjä, koska silloin ne ovat taatusti pehmeitä.

Tuotesijoittelua törkeimmillään

Nykyään tuotesijoittelulla ei ole mitään rajoja. Kuvat: Hansin grillikesä, TV4.

Big Bang! - Tylsyyden alkuräjähdys

Jos Nelosen pistäisi myyntiin Hirvaskankaalle kanavan lippulaivan Huutokauppakeisarin myytäväksi, niin Nelonen olisi esineenä lähinnä Koosh-kumikarvapallo tai Coca-colan tekemä jojo: herättää muistoja sekä huokuu omanlaistaan nostalgiaa, mutta eipä sellaista oikeasti haluaisi riesoikseen edes ilmaiseksi. Kun jostain asiasta on aika mennyt, niin se on mennyt ja ei seuraava sukupolvi siitä innostu senkään vertaa.

Solsidan-fani pettyi pahasti

Innostuin, kun kuulin Ava-kanavan uudesta ruotsalaissarjasta. Solsidan-fanina odotin sarjalta suuria, vaikkei kyseessä toki samanlainen sarja ollutkaan. Mutta kuitenkin ruotsalainen komedia, jossa mukana on myös Solsidanista tuttu Josephine Bornebusch.

Tervetuloa Ruotsiin! -sarjan eilinen avausjakso oli ikävä kyllä iso pettymys. Miksi? No siksi, että ei se oikein ollut hauska. Tai oikeastaan ei yhtään hauska.

Putous - vieläkö idea kestää?

Viikko sitten näimme uuden Putouksen avausjakson. Mukana olevat näyttelijät ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta tuntemattomia suurelle yleisölle. Ohjelmassa on perinteiseen tapaan mukana nauhoitettuja sketsejä, yleisön edessä esitettyjä sketsejä, spontaaniuden äärimmilleen virittäviä esiintymistehtäviä, yleisöäänestyksiä sekä tietenkin koko ohjelman tunnetuin, seuratuin ja puhutuin elementti eli sketsihahmokilpailu.

Vain elämää 3: Yksi on ylitse muiden

Vain elämää -ohjelmalta on tällä kaudella odotettu suuria, sillä kauden artistikattaus on kovatasoinen. Pieni pettymys tämä kausi on ikävä kyllä ollut.

 

Samalla on ollut silmiinpistävää (ainakin minun silmiini), miten yksi artisteista on ollut niin selkeästi omalla tasollaan muihin verrattuna. Muutama muukin on kyllä onnistunut laadukkaasti.

 

Big Brother – ihan EVVK

Mikäköhän siinä on, että Big Brother ei jaksa kiinnostaa enää minkään vertaa?

 

Nimenomaan enää. Aikoinaan sitä olen kyllä katsellut, jo silloin, kun Subtv näytti Britannian BB:tä. Myös Suomen version ekat kaudet tuli seurattua aika tarkkaan. Nyt koko ohjelma on minulle menneen talven lumia, on ollut jo usean vuoden ajan. Tässä muutamia ensiksi mieleen tulevia syitä:

 

Toisenlaiset äidit ihmetyttää

En muista ihan vähään aikaan tällaista nähneeni. Vielä viime vuonna Ava-kanavalla pyöri sarja nimeltä Erilaiset äidit. Nyt Livillä pyörii sarja nimeltä Toisenlaiset äidit.

 

Onko kyseessä oikeastaan sama sarja, vai onko Livin sarja suora kopio Avan sarjasta? Nimittäin yhtäläisyydet ovat melkoiset (nyt yhden jakson Toisenlaisia äitejä katsoneena). Aihe, nimi, ohjelman rakenne, ulkoasu, jopa juontaja on samantyyppinen.

 

Julkaise syötteitä